Vlada imenovala Milana Kujundžića za novog predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Zagreb

VLADA je danas za novog predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Zagreb, umjesto Nikice Cara koji je dao ostavku iz zdravstvenih razloga, imenovala pomoćnika ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Car, koji je na čelu Upravnog vijeća bio kratko vrijeme nakon što ga je imenovala nova Vlada, ostavku je dao uoči početka postupka smjene ravnatelja KBC-a Josipa Paladina.

Postupak za Paladinovu smjenu trebao je početi prošloga petka na sjednici Upravnog vijeća koja je odgođena zbog proceduralnih razloga.

Naime, prijedlog za smjenu Paladina trebao je uslijediti nakon rasprave o poslovanju bolnice, koja nije provedena, a dvoje članova Upravnog vijeća nije na vrijeme dobilo materijale za sjednicu.

Nova sjednica Upravnog vijeća neće se održati sutra, kako je bilo najavljeno, već najvjerojatnije idućega tjedna.

Novi predsjednik Upravnog vijeća Milan Kujundžić izjavio je Hini da se prethodno treba sastati s Paladinom te upoznati s poslovanjem KBC-a Zagreb.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paladinova smjena ostaje aktualnom, no ne znači da će do nje doći utvrdi li se da je bolnica poslovala pozitivno, kaže Kujundžić.

Na istovjetne proceduralne greške kao u postupku smjene Paladina upozorio je danas i ravnatelj KB-a Merkur Miran Martinac.

"O tim propustima upozorio sam predsjednika Upravnog vijeća KB-a Merkur Dragutina Košutu, tražeći da se prije njegova očitovanja o prijedlogu smjene provede rasprava o poslovanju bolnice", rekao je Martinac Hini.

Martinac tvrdi kako ga ne obvezuje zaključak Upravnog vijeća od prošlog petka, koji osobno nije ni primio, da se o prijedlogu smjene treba očitovati u roku dva tjedna.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara