Vlada kadrovirala na zatvorenoj sjednici

Vlada kadrovirala na zatvorenoj sjednici

Foto: Marko Prpić/ Pixsell

DOSADAŠNJA predsjednica Uprave Agencije za ugljikovodike Barbara Dorić, na osobni zahtjev, razriješena je, a Marijan Krpan imenovan vršiteljem dužnosti do imenovanja novog predsjednika Uprave temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, izvijestili su iz vlade sa zatvorenog dijela sjednice gdje je odlučeno i o drugim kadrovskim pitanjima.

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, vlada RH dala je suglasnost za otvaranje Konzulata, donijela je odluku u vezi s opskrbom plinom, prihvatila je izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj i usvojila pregled zakonskih prijedloga iz plana zakonodavnih aktivnosti za 2018.

Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješen je dosadašnji zamjenik članice Komisije za granice Kristijan Beljan te je novom zamjenicom članice imenovana Dunja Bujan, kao predstavnica Ministarstva obrane.

Dosadašnji članovi Savjeta Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Danka Mihaljević i Stipe Župan razriješeni su na osobni zahtjev, a novim članicama imenovane su Kristina Horvat i Novka Simić, kao predstavnice Ministarstva financija.

Sukladno Ugovoru između vlade Republike Hrvatske i vlade Republike Turske o gospodarskoj suradnji, Martina Dalić imenovana je supredsjedateljicom Zajedničkog gospodarskog odbora vlade Republike Hrvatske i vlade Republike Turske.

Sukladno Odluci o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, Glavnoj skupštini društva Narodne novine d.d. predlaže se izbor Vladislava Veselice i Marina Bulata za članove Nadzornog odbora navedenog društva, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela vladine sjednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara