Vlada osnovala savjet za privatizaciju INA-e

HRVATSKA Vlada osnovala je na današnjoj zatvorenoj sjednici Savjet za privatizaciju INA-e, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Za predsjednika Savjeta imenovala je premijera Ivicu Račana, a članovi su potpredsjednici Vlade Slavko Linić i Goran Granić, te ministri Mate Crkvenac, Željko Pecek, Radimir Čačić, Ljubo Jelčić i Božo Kovačević.

Savjet će raditi kao operativno tijelo te donositi sve postupovne odluke u procesu privatizacije INA-e, kaže se u današnjem priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade.

Obvezujuće ponude za kupnju 25 posto plus jedne dionice INA-e dale su tri kompanije - austrijski OMV, mađarski MOL i ruski Rosneft. Ponude su javno otvorene 17. siječnja ove godine.

Kako je već ranije objavljeno, procjenu pristiglih ponuda obavili su Vladini savjetnici za privatizaciju INA-e. U nastavku tog procesa očekuju se dodatni razgovori s potencijalnim partnerima te potom i podnošenje konačnih obvezujućih ponuda.

Prema dosadašnjim najavama, proces prodaje 25 posto plus jedne dionice Ine strateškom partneru trebao bi završiti do kraja ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara