Vlada oštro prosvjedovala kod SFOR-a zbog incidenta u Selskoj

VLADIN Ured za suradnju s međunarodnim institucijama ´oštro je prosvjedovao´ kod SFORa nakon incidenta u kojem su u ponedjeljak navečer četiri pripadnika SFORa oštetili Zid boli na Selskoj cesti u Zagrebu, priopćeno je u utorak iz Vlade.

Nakon što je u ponedjeljak oko 19:50 sati zaprimio informaciju o incidentu od Operativno-komunikacijskog centra MUP-a, Ured za suradnju s međunarodnim institucijama istoga je dana iza 20:00 sati ´reagirao i kontaktirao SFOR-ov Ured za vezu (SLTC) te uputio najoštriji prosvjed u ime Vlade Republike Hrvatske´, navodi se u priopćenju.

Nakon toga se načelnik SLTC-a, brigadir Ji?i Kucha?, ispričao Tomislavu Vidoševiću, predstojniku Ureda, za taj nemili incident te se obvezao da će o rezultatima istrage Vojne policije SLTC-a u najkraćem roku izvijestiti Ured.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured za suradnju s međunarodnim institucijama održat će sastanak s SFOR-ovim Uredom za vezu, sutra u 11,00 sati, u zgradi Vlade. Tom prigodom očekuje se detaljno izvješće SLTC-a o ovom incidentu, a Ured će istodobno uručiti pismenu prosvjednu notu načelniku SLTC-a, dodaje se u priopćenju.

Glasnogovornik Stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) Yves Vanier izjavio je u utorak u Sarajevu kako je SFOR pripravan surađivati u istrazi o izgredu u kojemu je oštećen Zid boli u zagrebačkoj Selskoj cesti, ističući da bi taj posao prije svega trebala obaviti hrvatska policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara