Vlada: PAN-PEK odustao od kupnje Goričanke

NA DANAŠNJEM sastanku u Vladi, tvrtka PANPEK odustala je od kupnje tekstilne tvrtke Goričanka u stečaju, čime je ispunjen zahtjev Sindikata tekstilaca i radnika Goričanke koji traže nastavak proizvodnje u toj tvrtki.

Na inicijativu predsjednika Vlade Ive Sanadera, danas su ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i ministar financija Ivan Šuker razgovarali sa Zagrebačkom bankom, PAN-PEK-om i stečajnom upraviteljicom Goričanke Biserkom Jakić, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na sastanku je dogovoren način razrješenja situacije u Goričanki tako što će PAN-PEK odustati od svoje ponude za kupovinom nekretnina Goričanke, kaže se u priopćenju.

Zagrebačke banka dat će suglasnost za poništenje natječaja o prodaji nekretnina i predložiti da neposrednom pogodbom nekretnine kupi Hrvatski fond za privatizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada izražava zadovoljstvo odlukama PAN-PEK-a i Zagrebačke banke, čime su pokazali razumijevanje za situaciji u Goričanki. Dogovorom se omogućava nesmetan nastavak rada tvrtke i očuvanje 250 radnih mjesta, što je bio cilj Vladine inicijative, stoji u priopćenju.

Sa rezultatima sastanka upoznati su i predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vesna Dejanović i predsjednik Sindikata tekstilaca Josip Zidanić, koji je nedavno zatražio da Vlada posreduje u vezi prodaje Goričanke.

Najpovoljniju ponudu u iznosu od tri milijuna eura za kupnju Goričanke, koja je u vlasništvu Zagrebačke banke, dalo je poduzeće PAN-PEK. No, radnici su upozorila da ta tvrtka želi samo dobiti u posjed nekretnine, ali ne i nastaviti proizvodnju.

Zbog toga su prošloga tjedna održali prosvjed pred Vladom, tražeći nastavak proizvodnje, a taj je njihov zahtjev podržao i ministar Vukelić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara