Vlada pokrenula web portal www.otvorena-vrata.hr

HRVATSKA Vlada pokrenula je novi projekt web portal www.otvorena-vrata.hr sa svrhom da sve svoje projekte s poticajnim (novčanim) sredstvima zainteresiranima predstavi na jednom mjestu.

Web portal je, među ostalim, namijenjen poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, studentima, obiteljima, majkama, braniteljima.

Taj je web portal prvi, virtualni korak u one-stop konceptu koji omogućuje brži i lakši pristup informacijama ili servisu koje Vlada i druge državne institucije pružaju.

Na web portalu se nalazi 66 projekata iz najrazličitijih područja - obrazovanja i znanosti, infrastrukturnih investicija, izvoznih poticaja, obrta, poduzetništva, poljoprivrede, socijalne skrbi, stanogradnje (POS), turizma, umjetnosti i kulture. To su projekti Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, Ministarstva europskih integracija, Ministarstva kulture, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početnoj stranici portala poruka je premijera Ive Sanadera.

"Hrvatska Vlada čini veliki napor kako bi osigurala uvjete za razvoj poduzetništva u svim oblicima i iz proračuna su u tu svrhu izdvojena velika sredstva. Vi, budući i sadašnji korisnici tih projekata, snaga ste koja će osigurana financijska sredstva oploditi i pretvoriti ih u nova radna mjesta i gospodarski razvitak naše domovine. Procesom približavanja Hrvatske Europskoj uniji važno je da se pokrenu i realiziraju korisni projekti u svim područjima društvenog života. Pristupni fondovi Europske unije otvoreni su samo za ostvarene projekte s mjerljivim učinkom. Iskoristimo ih maksimalno - znamo i umijemo kako", poruka je premijera Sanadera posjetiteljima i korisnicima portala.

Zainteresirani će putem web-a moći postavljati pitanja, a uz prethodnu registraciju korisnici će dobivati mjesečni newsletter s novim informacijama i promjenama na sadržaju portala.

Vlada također poziva predstavnike lokalne uprave i samouprave, državnih institucija, udruge, zadruge, lokalne internet portale na uključivanje u promociju projekata na portalu i poručuje da novac osiguran u poticajnim projektima najviše koristi donosi upravo njihovim zajednicama, korisnicima njihovih usluga, građanima i poduzetnicima koji djeluju u njihovom mjestu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara