Vlada potvrdila dokumente koje je Kolinda potpisala s Rusijom

Vlada potvrdila dokumente koje je Kolinda potpisala s Rusijom

Foto: Hina

VLADA je usvojila više zaključaka o suradnji hrvatskih i ruskih državnih tijela o kojoj su sporazumi, memorandumi i protokoli potpisani tijekom službenoga posjeta Moskvi predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Riječ je o programu suradnje državnih odvjetništava dviju država, gospodarskoj suradnji na tržištima trećih zemalja te suradnji ministarstava unutarnjih poslova.

"Uobičajeni sastanak"

Uoči početka sjednice vlade, u Banskim dvorima bio je veleposlanik Ruske Federacije Anvar Azimov, a iz vlade samo navode kako je riječ "o uobičajenom sastanku". 

Vlada je danas dala i suglasnost trima ministarstvima - znanosti i obrazovanja; demografije, obitelji, mladih i socijalne politike te regionalnog razvoja i fondova EU-a, da u iduće tri godine na teret državnog proračuna preuzmu obvezu sklapanja Sporazuma i sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i trodijelne škole sportske dvorane, u ukupnom iznosu od 40,3 milijuna kuna.

Ministarstvu obrane dana je suglasnost da na teret proračuna preuzme financijske obveze kapitalnog remonta helikoptera Mi-171SH u ukupnom iznosu od 110,9 milijuna kuna.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz vladu u stečajnim postupcima, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: vlada.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara