Vlada predložila Saboru da odobri devet vojnih vježbi hrvatske vojske i vojske SAD-a tijekom godine

VLADA RH predložila je danas Hrvatskom saboru da odobri održavanje bilateralnih vojnih vježbi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država tijekom ove godine na teritoriju Republike Hrvatske, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću sa zatvorene sjednice Vlade.

Od mjeseca ožujka do prosinca 2003. godine planirano je održavanje devet vojnih vježbi na državnom području Republike Hrvatske.

Prihvaćeno je i Izvješće o provedbi Plana razvoja, izgradnje i modernizacije plinskog transportnog sustav u Republici Hrvatskoj od 2002. do 2011. godine.

Vlada je za posrednika kod potrebnih kontakata i ugovaranja sastanaka između predstavnika Vlade RH ili pojedinih ministarstava s predstavnicima udruge poslodavaca i sindikata odredila Ured za socijalno partnerstvo u Republici Hrvatskoj.

Vlada je dala suglasnost na proširenje lučkog područja Lučke uprave Cres radi povećanja stalnog i sezonskog kapaciteta vezova i rasterećenja postojećeg lučkog područja.

Vlada je odobrila sredstva na teret Tekuće zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2003. godinu Ustavnom sudu Republike Hrvatske u iznosu od 443.676,59 kuna za adaptaciju i opremanje poslovnog prostora.

Prihvaćen je i Prijedlog protokola o suradnji u procesu traženja nestalih osoba, procesu ekshumacije i identifikacije nestalih osoba između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Protokolom se uređuju međusobni odnosi, obveze i način rada nadležnih tijela za traženje nestalih osoba iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Vlada je dala suglasnost za uspostavu diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Kenije.

Vlada je zadužila Ured za ljudska prava kao nositelja izrade izvješća Republike Hrvatske u skladu s člankom 18. Konvencije Ujedinjenih naroda o ukidanju svih oblika diskriminacije žena, po kojem su države članice obvezne svake četiri godine izvještavati glavnog tajnika Ujedinjenih naroda o provedbi Konvencije.

Berislav Stiplašek razriješen je dužnosti člana Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik, radi isteka mandata, a na to je mjesto imenovan Dubravko Balenović.

Srebrenka Matešić razriješena je dužnosti zamjenice predstavnika Vlade RH u Zajedničkoj komisiji za tumačenje Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, a na to je mjesto imenovana Goranka Hus.

Mr. sc. Milena Klajner razriješena je dužnosti zamjenice predstojnika Ureda za nacionalne manjine i imenovana predstojnicom Ureda za nacionalne manjine.

Izaslanstvo Republike Hrvatske na 5. ministarskoj konferenciji "Okoliš za Europu", Kijev 21. do 23. svibnja 2003. godine, nadopunjeno je predstavnicima Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, odlučila je Vlada na današnjoj zatvorenoj sjednici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara