Vlada se pohvalila: Profesori s Harvarda učit će nas digitalizaciji

Vlada se pohvalila: Profesori s Harvarda učit će nas digitalizaciji
Foto: EPA

U DRŽAVNOJ školi za javnu upravu u Zagrebu od 21. do 23. siječnja održat će se radionica za dužnosnike i službenike “Digitalizacija javnih usluga”, a radionicu će voditi eminentni profesori sa sveučilišta Harvard Kennedy School of Government, priopćeno je u subotu iz vladine Službe za odnose s javnošću.

Vlada: Konzultirali su se s Plenkovićem

Nakon konzultacija s predsjednikom vlade RH Andrejem Plenkovićem profesori sveučilišta Harvard Kennedy School of Government razradili su program za potrebe hrvatskog državnog i javnog sektora te izazove u digitaliziranju javnih usluga, dodaje se u priopćenju. 

"Digitalizacija je alat kojim možemo premostiti razlike koje proizlaze iz regionalnih različitosti u Hrvatskoj i značajno poboljšati razinu usluga koje država pruža svojim građanima, a samim time podignuti kvalitetu života u mjestima koja su udaljena od velikih gradskih centara. Očekivanja od ove radionice su velika i ako bude ocijenjena kao uspješna, suradnja će se nastaviti i u sljedećoj godini”, rekao je premijer Plenković.

“Naša je namjera izgraditi timove koji suvereno vladaju terminologijom i principima agilnog projektnog menadžmenta te uspješno svladavaju probleme u kompleksnim sustavima“, rekla je posebna savjetnica predsjednika vlade, Ivana Vukov, zadužena za unaprjeđenje javnih politika, i sama alumna harvardskog Sveučilišta.

"Uvođenje digitalnih rješenja podrazumijeva kritičnu masu pojedinaca"

Uvođenje digitalnih rješenja podrazumijeva kritičnu masu pojedinaca koji će svoja nova znanja usmjeriti prema osmišljavanju, testiranju, implementiranju i praćenju funkcionalnosti rješenja koja se uvode. U praksi to znači potpuno nov pristup, stvaranje agilnih timova koji uspješnije svladavaju probleme sustava s ciljem što bolje organizacije, praćenja zadataka i implementacije velikih projekata digitalizacije u javnom sektoru, ističe se u priopćenju. 

Sadržaj ove radionice usredotočit će se na područje zdravstva kao kompleksnog sustava u kojem digitalizacija može donijeti vrlo visoku razinu pozitivne promjene kvalitete života za svakog hrvatskog građanina.

Više informacija može se dobiti na službenim stranicama sveučilišta Harvard, navode iz vladine Službe za odnose s javnošću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara