Vlada sutra o aktivnostima za uređenje spomen-područja bleiburškim žrtvama

HRVATSKA Vlada sutra bi trebala donijeti akt temeljem kojega bi Hrvatska krenula u postupak kupovine zemljišta, odnosno pojedinih parcela, na Bleiburškom polju kako bi se to područje uredilo kao spomen-područje bleiburškim žrtvama.

U sklopu spomen-područja izgradio bi se spomenik bleiburškim žrtvama.

Zaduženje da pripremi aktivnosti radi uređenja spomen-područja trebalo bi dobiti Ministarstvo kulture. Ministarstvo bi trebalo raspisati i javni natječaj za izgradnju spomenika i predložiti Vladi način osiguranja potrebnih financijskih sredstava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Vladom će se sutra naći i zakonski prijedlozi izmjena zakona o porezu na dobit i Zakona o porezu na dohodak koje uređuju porezne olakšice za tvrtke i obrtnike koji ulažu u istraživanja i razvoj.

Tako bi se pravne osobe registrirane isključivo za istraživanje i razvoj oslobodile plaćanja poreza na dobit.

Tvrtke i obrtnici pak poreznu bi osnovicu mogli umanjiti za izdatke za istraživanje i razvoj, npr. za plaće zaposlenih vezanih uz istraživanje i razvoj, utrošeni materijal, amortizaciju nekretnina i patenata u iznosu u kojem se ta sredstva koriste za istraživanje i razvoj, kao i za troškove školovanja i usavršavanja zaposlenika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara