Vlada zabranjuje pomaganje u berbi grožđa ili mijenjanju žarulje!

Foto: Damjan Tadić / Cropix

VLADA je pronašla vrlo originalni način da suzbije sivu ekonomiju. Tako su u hitni postupak u Sabor danas poslali zakon koji se zabranjuje pomaganje poznanicima u popravku kućanskih aparata, berbi, svinjokolji i drugim sitnim radovima.

Po prijedlogu Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti dozvoljava vam se pomoć u radovima samo susjedima koji su od vas udaljeni 500 metara te rođacima do četvrtog koljena. Ako vas se zatekne da pomažete u berbi ili mijenjate žarulju nekome drugome, a za to nemate prijavljenu tvrtku, kršit ćete predloženi zakon.

Kazne od 10 do 30 tisuća kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razlozima za donošenje ovog Zakona stoji kako su najzastupljenije djelatnosti "u sivoj ekonomiji" mehaničarske usluge raznih vrsta, frizerske usluge, usluge popravaka kućanskih aparata, ilegalni catering i građevinarstvo. Oni koji se usude pomagati svojim prijateljima, a pronađu ih inspektori, biti će kažnjeni od 10 do 30 tisuća kuna.

Ovaj zakon vjerojatno Vladi služi i za umjetno smanjenje nezaposlenosti, jer će "pomagač" i dobar prijatelj biti izbrisan iz registra nezaposlenih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara