Vladajuća koalicija razmišlja o ukidanju ministarstva branitelja?

Vladajuća koalicija razmišlja o ukidanju ministarstva branitelja?

Foto: Hina

UNUTAR vladajuće koalicije razmišlja se o ukidanju Ministarstva branitelja te prebacivanjea obaveza iz tog resora u Ministarstvo obrane, neslužbeno doznaje RTL.

Tri tjedna od ostavke Mije Crnoje nije izgledno da će Vlada na današnjoj sjednici Vlade imenovati novog ministra branitelja.

Sjednica Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i MOST-a do večernjih sati nije održana, no više izbora iz vladajuće strukture potvrdilo je da se sinoć usuglašavala lista zamjenika i pomoćnika ministara.

Kako tvrde izvori, cilj je da nakon sutrašnje sjednice Vlade bude popunjeno barem 80 posto tih pozicija u ministarstvima.

Dok se traga za novim ministrom branitelja, navodno se više stranaka za ukidanje resornog ministarstva te prebacivanje istog u Ministarstvo brane.

Podsjetimo, nakon što je otkriveno da novoimenovani ministar branitelja Mijo Crnoja godinama vara državu tako što je živio na jednoj, a bio prijavljen na drugoj adresi, premijer Tihomir Orešković najavio je kako će novi ministar branitelja biti imenovan ubrzo, budući da je za njega to "prevažan resor".

Karamarko vjeruje kako će imenovanje zamjenika i pomoćnika biti brzo riješeno.

"Znam da sada možda malo već predugo traje, ali imali smo dosta razgovora i, ako Bog da, to ćemo brzo riješiti. Jako brzo kroz dan ili dva. Ja sam razgovarao s dosta ljudi. Mi smo jučer i danas dogovarali paket imena zamjenike i pomoćnike i vjerujem da će to kolege dovršiti  i da ćemo sutra imati jedan dobar dio zamjenika i pomoćnika", rekao je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara