Vladajući DOS večeras o predsjedničkim i parlamentarnim izborima

PREDSJEDNIK Demokratskog centra i predsjednički kandidat na neuspjelim nedjeljnim predsjedničkim izborima u Srbiji Dragoljub Mićunović najavio je u utorak da će predsjedništvo vladajuće koalicije DOS održati navečer sjednicu na kojoj će analizirati rezultate nedjeljnih izbora.

Mićunović, koji je ujedno i predsjedatelj večerašnje sjednice, rekao je, gostujući na Radiju B92, da će - osim o predsjedničkim - biti riječi i o skorašnjim parlamentarnim izborima, raspisanim za 28. prosinca ove godine. Prema njegovim riječima, večerašnja sjednica vjerojatno će biti i posljednja, jer će zbog predstojećih izbora biti stvorene nove koalicije, o čemu će se više znati potkraj ovoga tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedna od mogućih koalicija je ona između Demokratske stranke premijera Zorana Živkovića, Mićunovićeva Demokratskog centra i Građanskog saveza Srbije ministra vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Gorana Svilanovića, kojima bi se mogle pridružiti još neke manje stranke.

Stranka G17 Plus potvrdila je da su u tijeku razgovori o suradnji sa Socijaldemokratskom partijom Slobodana Orlića, dok je Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice najavila da će na izbore izaći najvjerojatnije samostalno.

U Srbiji je i dalje na snazi stari izborni zakon, iz vremena Slobodana Miloševića, po kojem stranke, da bi ušle u parlament, moraju prijeći izborni prag od pet posto.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara