Vladimir Šeks postao je počasni građanin Osijeka

Vladimir Šeks postao je počasni građanin Osijeka

Foto: FAH

OSJEČKO Gradsko vijeće u ponedjeljak je jednoglasno odlučilo počasnim građaninom Osijeka proglasiti bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa, a priznanje će mu biti uručeno 2. prosinca na svečanoj sjednici Vijeća za Dana grada.

U obrazloženju odluke, uz ostalo, navodi se kako se priznanje počasnog građanina Šeksu dodjeljuje za jedinstveni doprinos razvoju Osijeka, kroz presudnu ulogu u realizaciji brojnih strateških projekata, poput izgradnje sveučilišnog kampusa, nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt" i prometnog 5C koridora, za  doprinos obnovi i razvoju osječkoga Sveučilišta te nemjerljiv doprinos u ogranizaciji obrane grada, na početku agresije na Hrvatsku, kada je obnašao dužnost predsjednika Kriznog stožera istočne Slavonije.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Josip Škorić istaknuo je kako je Šeks, kao jedan od autora Ustava RH stvarao formalni i zakonodavni okvir za državu kakvu danas imamo, a obnašajući brojne visoke dužnosti u Hrvatskom saboru i Vladi RH, dao nemjerljivi doprinos afirmaciji te obnovi i izgradnji Slavonije i Baranje.
 
Gradonačelnik Ivan Vrkić rekao je kako je Šeks jedna od najkreativnijih osoba, koja je sudjelovala u poltičkom i pravnom oblikovanju moderne hrvatske države, a gledano  s lokalne razine, "žestoko je zastupao interese Slavonije i Baranje, posebice grada Osijeka".
 
Predsjednik Gradskog vijeće Anto Đapić ocijenio je kako je Šeks zaslužio poštovanje Vijeća, jer kada se odvoji efemerno od bitnog i kada se cijeni doprinos pojedinca u javnom i političkom životu našeg naroda, onda odlučju samo činjenice, a osobni dojam i dnevna politika nemaju utjecaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara