Šelebaj s lisicama na rukama priveden istražnom sucu, određeno mu 30 dana pritvora

Šelebaj s lisicama na rukama priveden istražnom sucu, određeno mu 30 dana pritvora

Foto: Neja Markičević / Cropix

UZ VLADIMIRA ŠELEBAJA uhićene su još četiri osoba koje navodno imaju veze s produkcijskom kućom Core Media, doznaje Index. Šelebaj i uhićena četvorka večeras su oko 19.30 sati privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu. Nakon trosatnog saslušanja određeno im je po 30 dana istražnog zatvora.

Sudac je odlučio tako zbog opasnosti od ponavljanja djela, utjecaja na svjedoke i bijega jer Šelebaj ima i francusko državljanstvo.

U akciji su uhićeni 36-godišnja K.C. i njezin tri godine stariji suprug, potom 35-godišnji I.Š. i 51-godišnji T.M. Navodno se radi o bračnom paru Mariju i Kristini Cikaš, Tončeku Mandiću i Igoru Šumakoviću, producentima od kojih su neki zaposleni i na HRT-u.

DORH Šelebaja i ostale uhićenike tereti zbog malverzacija "teških" oko 9 milijuna kuna. Novac se izvlačio preko fiktivnih ugovora koje su izdavane tvrtkama Core media i Media spot. U aferu bi mogle biti uvučene i neke od odgovornih osoba s HRT-a, s obzirom da je javna televizija navodno besplatno ustupala opremu za Šelebajeve projekte koje je usto i masno plaćala.

Pranje novca i utaja poreza?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Vladimira Šelebaja i Dijane Čuljak kaznenu prijavu je podigao estradni menadžer Edvin Softić, koji je s njima kao tajnim suvlasnicima vodio produkcijsku kuću Core Media. Softić ih je prijavio zbog kaznenog djela prijevare, no u istrazi se, tvrdi njegova odvjetnica Jadranka Sloković, otkrilo mnogo novih detalja, poput pranja novca i porezne utaje.

Šelebajev odvjetnik Krešimir Krsnik tvrdi da je potpuno netočna informacija da je uhićen dok je pokušavao pobjeći iz Hrvatske.

"Kakav bijeg? Čovjek je vozio oca na aerodrom u Ljubljanu!"

"Kakav bijeg? Čovjek je vozio oca na aerodrom u Ljubljanu. U zadnje tri godine, otkad traje ova priča o Core Mediji, uredno se javljao na svaki policijski poziv i sad se to odjednom izvuklo iz ladice u jeku događaja s njegovim razvodom", izjavio je Krsnik za Index.

Potvrdio je da su u trenutku uhićenja na graničnom prijelazu Bregana jučer prije podneva, u automobilu bile još dvije ženske osobe, koje su sa Šelebajevim ocem također dovedene na zadržavanje. Svi osim Vladimira Šelebaja uskoro su pušteni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara