Vladimir Vranković predsjednik HDZ-a Primorsko-goranske županije

ZA NOVOG predsjednika Primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a na današnjoj izbornoj skupštini u Rijeci izabran je Vladimir Vranković.

Vranković je bio jedini kandidat i dobio je 197 od ukupno 227 nazočnih članova skupštine.

Na izbornoj skupštini primorsko-goranskog HDZ-a bio je i potpredsjednik stranke, Darko Milinović, koji je u ime predsjednika stranke i premijera Ive Sanadera, rekao da "u zdravstvu neće biti otpuštanja niti rezanja socijalnih prava".

No, naglasio je da će "uslijediti teška godina u zdravstvu", i to zbog "nagomilanih (prošlih) dugova", ali da to "ipak neće biti alibi Vladi da zastane napredak zdravstvenog sustava".

Komentirajući žestoke i česte napade predstavnika bivše vlasti na ministra zdravstva i socijalne skrbi te potpredsjednika Vlade, Andriju Hebrangu, Milinović je upitao može li se prigovoriti ministru Hebrangu koji do sada nije smijenio ni jednoga ravnatelja nekoga kliničkog bolničkog centra (KBC) u Hrvatskoj, dok je bivša (Račanova) Vlada u prvih 100 dana obnašanja vlasti, smijenila više od 300 ljudi u zdravstvu, uključujući većinu ravnatelja KBC-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darko Milinović je naglasio da tada nije bilo napisa u medijima o tim smjenjivanjima te da nisu točna optužbe na račun HDZ-a da "provodi revanšizam u liku (ministra) Hebranga".

Bivšem premijeru Ivici Račanu i njegovoj Vladi zahvalio se na obavljenom poslu u cilju dobivanja pozitivnog avisa EU kojeg Hrvatska očekuje, no ocijenio je da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) bio potpisan dva mjeseca prerano, čime je otežana startna pozicija za pregovore Hrvatskoj.

Komentirajući smjenjivanje ravnateljice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Sanje Crnković-Pozaić, rekao je da je "bivša ravnateljica HZZ-a poništila šest pravovaljanih natječaja", te da se "to ne može tolerirati.

Za v.d. pročelnika riječkog Zavoda za zapošljavanje, Ognjena Crnkovića, inače člana HDZ, rekao je da je "iskočio iz tračnica, onemogućavajući kasnije poništenu primopredaju, zaključavanjem Ureda, te selektivno dajući izjave novinskim kućama".

Osvrčući se na najnovije optužnice Tužiteljstva Haaškog suda i dobrovoljni odlazak generala u Haag, potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović rekao je da hrvatski građani imaju povjerenje prema ovoj Vladi da će napraviti sve da zaštiti dignitet Domovinskog rata, odnosno da se obrani istina o obrambenom karakteru tog rata i da zato "nema prosvjeda građana zbog odlaska hrvatskih generala u Haag."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara