Vlahušić kao Kerum: Dubrovčani peticijom protiv političkog izbora ravnatelja Linđa

Tekst: I. Ćimić
Foto: Index

AMATERI, sadašnji i bivši članovi folklornog ansambla Linđo svoju su potporu odlučili dati kandidatu za ravnatelja Linđa Mihi Kalauzu, a nakon Facebook grupe s oko 1300 članova pod nazivom "Podrška Mihu Kalauzu u izboru za ravnatelja Linđa - Grade, vrati nam Linđo", ovih dana u Dubrovniku organizira se i potpisivanje peticije protiv političke odluke da na mjesto ravnatelja bude postavljena Dubravka Arkulin Sarić.

Vlahušić se ugledao na Keruma

Podsjetimo, Upravno vijeće Folklornog ansambla Linđo odlučilo je Gradskom vijeću za novu ravnateljicu predložiti diplomiranu ekonomisticu Arkulin Sarić. Uz nju se na tu dužnost kandidirao i dugogodišnji član Linđa, glazbenik i diplomirani pravnik Miho Kalauz koji je imao jednoglasnu podršku zaposlenika te Stručnog vijeća. Unatoč tome, većina u Upravnom vijeću u kojem sjede Goran Vuković iz HNS-a kao predsjednik te članovi Irena Labaš (SDP) i Zdravko Rajević, inače predstavnik zaposlenika, ipak se odlučila za njegovu protukandidatkinju, i to nakon što je Kalauz predao elaborat od 25 stranica o budućnosti Linđa, a njegova protukandidatkinja tek jednu.

Dubrovčani su ogorčeni takvom odlukom koja se sve češće uspoređuje s odlukom splitskog gradonačelnika Željka Keruma da se Duško Mucalo imenuje intendantom splitskog HNK. Naime, uvjereni su kako je politika u Linđo, koji je godinama simbol Dubrovnika, ušla na velika vrata, a izbor Arkulin Sarić Vlahušićeva je samovolja.

Linđo nikada po taktu politike

"Prema članku 17. Statuta Folkornog ansambla Linđo, izvođački sastav, pripremni sastav te stručna služba su Ustrojbeni sastav Linđa te su samim time i legitimni dio Linđa, stoga još jednom apeliramo da se uvaži naša podrška kandidatu Mihu Kalauzu!“, stoji u dopisu amatera članova Folklornog ansambla Linđo koji organiziraju peticiju.

Amateri Linđa napominju kako u ovih 45 godina Linđo nikada nije plesao kako su drugi svirali, pogotovo ne politika, jer se ona u njegov rad nikada nije ni uplitala.

Peticija će se moći potpisati od ponedjeljka, 21. lipnja do ponedjeljka, 5. srpnja na sljedećim mjestima: caffe bar Galerija u Starom gradu, caffe bar Tramvaj u Gružu, caffe bar Kiss u Mokošici te na posebnim punktovima na Pilama i ispred trgovačkog centra Tommy u Gružu. Punkt na Pilama i ispred trgovačkog centra Tommy će biti postavljen svakim danom osim nedjelje od 10 do 14 sati te od 18 do 20. Mjesta na kojima će se potpisivati peticija će biti obilježena plakatom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara