Vlahušić na ZV-u otvorio sajam "Medicina i tehnika"

MINISTAR zdravstva Andro Vlahušić otvorio je danas na Zagrebačkom velesajmu (ZV) "Medicinu i tehniku", 31. međunarodni sajam medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme, optike i dentala.

Vlahušić je istaknuo da ove godine ulaganja iz državnog proračuna u zdravstvo iznose gotovo 700 milijuna kuna, lani je to bilo 604 milijuna kuna, a do 2000. su iznosila od 120 do 200 milijuna kuna na državnoj razini.

"S tim novcem rekli smo da je hrvatsko zdravstvo neobično važno, kao projekt kojim Hrvatsku želimo približiti Europskoj uniji", rekao je Vlahušić dodavši kako su pretpostavke za to standardizacija i adekvatna infrastruktura u zgradama, opremi i praćenju novih tehnologija.

Izrazio je nadu da će sajam otvoriti nove perspektive hrvatskim zdravstvenim ustanovama i privatnim djelatnicima u zdravstvu te koristiti svim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom četiri dana na sajmu će svoje proizvode, usluge i projekte u zdravstvu predstaviti 450 izlagača, od kojih više od polovice inozemnih, iz 25 zemalja.

Sajam se temelji na predstavljanju novih znanja i obiluje brojnim edukativnim programima, rekao je direktor ZV-a Davorin Spevec dodajući kako tehnologija ubrzano ulazi u sve sfere života, pa tako i u medicinu, što će na ovogodišnjem sajmu biti posebno izraženo.

Stručni dio sajma otvoren je prezentacijom telemedicinskih dostignuća, a središnji stručni događaj sajma je Zdravstveno-tehnološki forum, rekao je Spevec.

Građani će na sajmu moći obaviti besplatne opće i specijalističke preglede i dijagnostiku te dobiti stručne savjete o zdravlju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara