VLAKOM DO BEOGRADA ZA 4 SATA Hrvatski ministar i srpska ministrica potpisali suglasnost za početak projekta

VLAKOM DO BEOGRADA ZA 4 SATA Hrvatski ministar i srpska ministrica potpisali suglasnost za početak projekta

Screenshot: N1

SRBIJA i Hrvatska potpisale su Memorandum o suglasnosti između dvaju ministarstava o suradnji radi promicanja učinkovitosti željezničkog prometa koji bi trebao ishoditi rekonstrukciju željezničke pruge Beograd- Zagreb i ubrzati putnički i robni promet sa sadašnjih šesti pol sati na četiri sata.

Memorandum je s hrvatske strane potpisao ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a u ime srpske vlade vicepremijerka i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Potpisivanje sporazuma ocijenjeno je kao veoma važno za obje strane i kao jedan od prvih konkretnijih rezultata nedavnog posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Butković ukazao je na važnost Koridora 10 za Hrvatsku, cijelu regiju, ali i Europsku uniju u cijelosti te je istaknuo da će taj projekt s hrvatske strane stajati oko milijardu eura.

Srbija će u rekonstrukciju dionice na svom teritoriju uložiti oko 250 milijuna eura.

Ministrica za eurointegracije Jadranka Joksimović istaknula je važnost regionalne i bilateralne suradnje na infrastrukturnim projektima i zajedničko apliciranje da bi "u sinergiji", kao zemlja članica i zemlja kandidatkinja za članstvo, iskoristili sve šanse za korištenje novca iz infrastrukturnih fondova EU.

Uskoro opširnije
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara