vlasnici trgovačkog centra u vukovaru žale se na odluku o rušenju

Vlasnici lokala i investitori Tržnog centra, izgrađenog 1996. u središtu Vukovara, danas su na konferenciji za novinare rekli da su uložili žalbu na rješenje o rušenju toga centra kao bespravno izgrađenog objekta. L

Rekli su da su zatražili konvalidaciju građevinske i ostalih dozvola na temelju kojih je on izgrađen, pozivajući se na Erdutski sporazum o mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja.

"Ako se sruši Tržni centar, bez posla će ostati stotinjak ljudi. Kome je u interesu da se u Vukovaru, u kojem je ionako velik broj nezaposlenih, stvaraju novi nezaposleni?" pitao je u ime investitora izgradnje Centra Mirko Smiljanić.

Prema njegovim tvrdnjama, prilikom izgradnje Centra poštivana je procedura dobivanja lokacijskih, građevinskih i drugih dozvola.

Tržni centar u Vukovaru izgradila je godine 1996. skupina srpskih poduzetnika, u vrijeme privremene uprave Ujedinjenih naroda u hrvatskome Podunavlju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građevinsku dozvolu izdao je tadašnji Sekretarijat za urbanizam, stambeno-komunalne djelatnosti i imovinsko-pravne poslove vukovarske općine. Glavni projekt izradio je Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije iz Beograda u travnju 1995. godine.

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja donijelo je 30. listopada rješenje o uklanjanju objekata na Gradskoj tržnici u Vukovaru koji su, po ocjeni inspekcije tog ministarstva, izgrađeni bez valjanih dozvola. Ministar Ivo Banac rekao je prošlog tjedna da će rješenje postati izvršno kada u Ministarstvo stignu povratnice kao potvrda da su investitori primili inspekcijsko rješenje.

Riječ je o ukupno 37 lokala koji su danas u vlasništvu 21 poduzetnika, a njihovo uklanjanje podupire i vukovarska Gradska uprava, koja je dosad od ovlaštenih ustanova nekoliko puta tražila da se Tržni centar u Vukovaru sruši jer je "suprotan generalnom urbanističkom planu Vukovara".

(Hina) žd jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara