Vlasnik ubio rotvajlera koji je izgrizao 8-godišnjakinju

NAKON što je njegov pas nasrnuo i po lijevoj nozi izgrizao 8-godišnju djevojčicu iz mjesta Čavli kraj Rijeke, vlasnik jednogodišnjeg rotvajlera svog je četveronožnog ljubimca ubio jer nije ni slutio da bi do napada moglo doći.

"Kućni smo prijatelji, mala se svakodnevno igrala s njim, preskakala dvorišnu ogradu i nije bilo problema. Osjećam se krivim i nisam imao izbora. Što biste vi učinili na mom mjestu?" - zapitao se vlasnik psa, čiju izjavu prenosi Novi list.

Rotvajler je djevojčicu ugrizao pet puta za lijevu potkoljenicu na kojoj je najdublja rana, s vidljivim ugrizima gornjih i donjih očnjaka, duboka 5 centimetara. Njezine rane je sanirao dr. Nado Bukvić koji je te večeri dežurao u Dječjoj bolnici Kantrida, a isti je liječnik početkom tjedna operirao 5-godišnjakinju, žrtvu napada njemačkog ovčara.

Novi list doznaje kako će policija protiv vlasnika rotvajlera pokrenuti prekršajni postupak, međutim, budući da su vlasnik psa i obitelj oštećene 8-godišnjakinje kućni prijatelji još nije poznato hoće li roditelji djevojčice podignuti privatnu tužbu protiv susjeda.

Nošenje brnjice za pse poput rotvajlera zakonom je obvezatno, međutim, kako se djevojčica sa psom igrala u krugu obiteljskog dvorišta, brnjica nije bila zakonski neophodna. U svakom slučaju vlasnik psa uvijek mora imati nadzor nad djecom koja se igraju s njegovim četveronožnim ljubimcem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara