Vlasniku i kapetanu broda s Hvara prijeti 8 godina zatvora

Vlasniku i kapetanu broda s Hvara prijeti 8 godina zatvora
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

VLASNIK i kapetan broda na kojem je zbog trovanja ugljikovim monoksidom jedna osoba preminula, a dvoje djece je životno ugroženo, uhićeni su danas jer su pet dana prije tragedije nepropisno ugradili agregat u strojarnici broda, zbog čega je došlo do istjecanja otrovnih plinova, izvijestila je policija.

Radi se o benzinskom generatoru koji se koristi u građevini i za otvorene prostore, a zabranjen je za plovila na kojima se ne koristi ništa na benzinski pogon jer se radi o zapaljivoj materiji.

Prijeti im do osam godina zatvora.

Izazvali curenje ugljikovog monoksida

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni i u prostorije hvarske policije dovedeni 23-godišnji vlasnik motorne jahte i 27-godišnji kapetan broda, obojica hrvatskih državljani, radi provođenja kriminalističkog istraživanja, stoji u priopćenju splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su njih dvojica protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja 8. kolovoza 2019. ugradili benzinski generator-agregat sa zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte. Zbog njegovog rada, došlo je do istjecanja otrovnih plinova - ugljikovog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina, i posljedično do trovanja putnika.

Sutra ujutro obojica će zbog osnovane sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara