Vlasti SCG predale nove dokumente o Ratku Mladiću ICTY-u

Nacionalni savjet Državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) za suradnju s haškim tribunalom predao je u petak haškom tužiteljstvu sedam stranica koje su nedostajale u već ranije predanom dosjeu odbjeglog haškog optuženika Ratka Mladića, izjavio je u petak predsjednik tog Savjeta Rasim Ljajić.

U Vojsci Srbije i Crne Gore" nađeno je sedam traženih stranica koje su nedostajale u Mladićevom dosjeu te će biti postavljeno pitanje odgovornosti za njihovo skrivanje, kazao je Ljajić beogradskoj agenciji Beta. On je dodao da su stranice nađene "zahvaljujući angažmanu zamjenika ministra obrane SCG Vukašina Maraša".

Predajom dijela dosjea koji je nedostajao učinjen je "veliki korak" u suradnji s Haškim sudom s obzirom na to da da predaju tih dokumenata haško tužiteljstvo traži već tri godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljajić je najavio da će idućih dana haškom sudu biti predan "značajan dio" dokumenata, što je u četvrtak od vlasti u Beogradu tražila i glavna haška tužiteljica Carla del Ponte, koja će 15. prosinca Vijeću sigurnosti UN-a podnijeti izvješće o suradnji SCG s haškim sudom.

(Hina) xttag ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara