Vlatko Silobrčić novi predsjednik HHO-a

DANAS je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog Helsinškog odbora za ljudska prava (HHO), dosadašnji potpredsjednik Vlatko Silobrčić izabran na mjesto predsjednika umjesto Daniela Ivina.

Jednoglasnom odlukom odbor je prihvatio prijedlog Daniela Ivina da plenumu HHO-a predloži da mu se zamrzne članstvo u Hrvatskom helsinškom odboru do okončanja postupka koji se protiv njega vodi. Datum plenuma HHO-a, koji će donijeti odluke u vezi sa zamrzavanjem članstva, biti će određen u roku mjesec dana.

"Kako time prestaje i funkcija predsjednika Daniela Ivina, dužnost predsjednika obavljat će, na prijedlog Danijela Ivina, potpredsjednik Vlatko Silobrčić", stoji u priopćenju HHO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo Ivina sumnjiči za zlouporabu ovlasti. Prema optužnici, dosadašnjeg predsjednika HHO-a se tereti da je, dok je bio član Nadzornog odbora Geotehnike, oštetio tu tvrtku za 390 tisuća kuna.

Prema jednoj od pet točaka te optužnice podignute u srpnju, Ivina se tereti da je na štetu te tvrtke omogućio Željku Dobranoviću, bivšem predstojniku ureda predsjednika Stjepana Mesića, kupovinu stana od 83 četvorna metra u Horvaćanskoj ulici u Zagrebu za četvrtinu tržišne cijene. Prema optužnici, dogodilo se to 2001. godine, a Mesićev je predstojnik stan te kvadrature dobio za samo 133 tisuće kuna.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara