Voda u Petrovoj bolnici zagađena nepoznatim bakterijama

Voda u Petrovoj bolnici zagađena nepoznatim bakterijama

NAKON meningitisa, Petrovu bolnicu zadesile su nove nevolje, a ovog puta radi se o vodi iz slavina, koja je zagađena nepoznatim bakterijama. Tu je informaciju potvrdio predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode, Slavko Orešković, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, meningitis se u Petrovoj pojavio prije dva tjedna, a sveukupno je zaraženo devet beba, no sve su imale lakše simptome te bolesti te se dobro oporavljaju, a dio njih je pušten i na kućnu njegu.

"Zbog problema s meningitisom ponovili smo kontrolu vode iz slavina. Utvrdili smo da voda nije uredna na nekoliko slavina. Dobro je da smo to ustanovili, ali nitko se nije ničime zarazio", istaknuo je Orešković, a vodstvo bolnice objašnjava kako zaraženu vodu nitko nije pio, već kako su se u njoj bebe samo kupale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je otkriveno kako je voda zagađena, na nekoliko slavina postavljeni su biološki filtri, rekao je Orešković i dodao kako slučaj meningitisa i ovaj slučaj nisu povezani. Ipak, Orešković je napomenuo i kako se čekaju virusne analize vode, koje će biti gotove tek za nekoliko tjedana.

Nije poznato jesu li možda rodilje pile zaraženu vodu, a Orešković tvrdi kako djeca nikad ne piju vodu direktno iz slavine, već im se ona prethodno prokuhava. Neonatalni i Odjel babinjača, zbog mjera opreza i sigurnosti, do daljnjeg je zatvoren za sve posjetitelje.

K.S.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara