Vodatel dobio 1. nagradu u izboru za najboljeg poduzetnika

Vodatel dobio 1. nagradu u izboru za najboljeg poduzetnika

U SKLOPU 7. nacionalnog savjetovanja o malom gospodarstvu, koje se održava u hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, proglašeni su najbolji poduzetnici u malom gospodarstvu za 2003. godinu i to u 6 kategorija. Za najbolju tvrtku u kategoriji mikro poduzetnik proglašena je tvrtka Vodatel.

Vodatel je sve popularnija tvrtka koja se bavi pružanjem usluga pristupa Internetu za pravne i fizičke osobe.

Vodatel je u protekloj godini ostvario zavidan rast broja poslovnih korisnika, a među korisnicima se nalaze i Ministarstvo financija, Hrvatske željeznice, NovaTV, Kraš, Vjesnik, Metro, Industrogradnja itd.

Kao osnovnu prednost u odnosu na konkurenciju, u Vodatelu naglašavaju vrlo kvalitetan odnos sa korisnicima, kojima pomažu u implementaciji Interneta u njihovom poslovanju.

Svojim korisnicima Vodatel povoljno nudi i izradu virtualnih privatnih mreža za povezivanje udaljenih poslovnica, kao i VoIP (prijenos govora putem Interneta) čime korisnici mogu uštedjeti i do 50% troškova prilikom ostvarivanja međunarodnih telefonskih razgovora.

Osim na tržištu poslovnih korisnika, Vodatel igra sve važniju ulogu i na tržištu dialup korisnika kojima omogućuje najpovoljniji pristup Internetu putem običnog ili ISDN modema iz bilo kojeg dijela Republike Hrvatske.

Obzirom da Vodatel već danas broji više od 10 djelatnika, za očekivati je njihovu prisutnost i na idućem izboru za najboljeg poduzetnika, ali tada u kategoriji do 50 zaposlenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali poduzetnik godine (do 50 zaposlenih) je tvrtka Alpron d.o.o. iz Kastva, koja se bavi izradom metalnih kućišta, sklopova i dijelova konstrukcija od limova za potrebe brodogradnje.

U kategoriji srednjih poduzetnika najuspješnijom je proglašena tvrtka Centrometal iz Macinca u Međimurskoj županiji, koja proizvodi sustave za centralno grijanje i čiji je godišnji prihod 56 milijuna kuna.

Izvoznik godine je tvrtka DOK-ING iz Zagreba, najveća privatna tvrtka za razminiranje u Hrvatskoj koja proizvodi i strojeve za razminiranje.

Tijekom prošle godine tri su ministarstva obrane i to hrvatsko, švedsko i irsko od njih kupili te strojeve.

Poduzetnica godine, nagrada koja se dodjeljuje prvi put, je Bernarda Cecelj, vlasnica tvrtke Bernarda iz Pušćine poznata po proizvodnji madraca. Tvornica turbina Karlovac osvojila je priznanje za najinventivnijeg poduzetnika Dr. Ivan Arko - za uspješno uvođenje novih tehničko-tehnoloških rješenja.

Najvećim dijelom zahvaljujući malom gospodarstvu i poduzetnicima Hrvatska je uspjela zabilježiti rast proizvodnje u vrijeme kada u Europi i svijetu vlada recesija, istaknuo je potpredsjednik Vlade Slavko Linić govoreći na završetku 7. nacionalnog savjetovanja o malom gospodarstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara