Voditelj Montiranog procesa: S HRT-a nam nisu ništa javili, danas smo odradili snimanje

Voditelj Montiranog procesa: S HRT-a nam nisu ništa javili, danas smo odradili snimanje

Foto: Screenshot HTV, FAH

VIJEST da je HRT odlučio ukinuti satiričnu emisiju Montirani proces, voditelj i scenariat Borna Sor dobio je upravo od novinara Indexa.

U trenutku kad smo ga kontaktirali, Sor se nalazio u šminki i pripremao se za snimanje emisije koja se trebala prikazati u nedjelju 20. ožujka.

Ekipa News Bara tako je večeras snimila svoju posljednju emisiju za HTV iako se ona na javnoj televiziji na kraju neće prikazati.

"Ovo mi je bio prvi glas. Moramo skupiti glave i vidjeti što dalje. HTV-u je navodno sporan jedan satirični prilog o Židovima, no mislim da to ipak nije pravi razlog", kaže voditelj emisije i dodaje kako će pronaći način da sporni prilog gledateljima prikažu drugim putem pa da oni onda sami donesu odluku.

Podsjetimo, HRT je odlučio da se u nedjelju 20. ožujka 2016. godine neće emitirati emisija Montirani proces, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom.

"Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima Hrvatske radiotelevizije te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti", poručili su s HRT-a.

Umjesto "Montiranog procesa", HTV će u nedjelju emitirati dokumentarac o Papinoj gardi.

>> HRT ukinuo Montirani proces zbog "širenja mržnje": Na raspored stavili dokumentarac o Papinoj gardi

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara