Vođa četnika iz Republike Srpske za prijetnju smrću političaru dobio uvjetnu kaznu zatvora

Vođa četnika iz Republike Srpske za prijetnju smrću političaru dobio uvjetnu kaznu zatvora

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

PREDSJEDNIK Inicijativnog odbora Srpskog četničkog pokreta Republike Srpske Siniša Vučinić osuđen je na uvjetnu kaznu od šest mjeseci zatvora zbog prijetnje smrću zastupniku Žarku Koraću i novinaru tjednika "Vreme" Milošu Vasiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon izricanja presude Vučinić je izjavio kako će se ispričati Vasiću, a novinar je tu ispriku prihvatio. Korać je bio malo tvrđi orah te je presudu nazvao skandaloznom. Sudac Aleksandar Stepanović objasnio je kako je sud u izricanju presude uzeo u obzir to što je Vučinić obiteljski čovjek, a do sada je osuđivan samo jednom, pišu srpski mediji.

Vučinić je na sudu završio zato što je preko medija Vasiću i Koraću poručio kako će završiti "kao njihov prijatelj Zoran Đinđić". Zastupnik u Skupštini Srbije i predsjednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać nakon izricanja presude je izjavio kako je u svakom normalnom društvu prijetnja smrću kažnjiva te da je uvjetna kazna skandalozna. Presuda je još skandaloznija kada se zna kako je Vučinić redakciji tjednika "Vreme" poslao i telegram u kojem je izrazio sućut zbog smrti novinara. Korać se nada kako će Tužiteljstvo uložiti žalbu na ovu presudu.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara