Vođa kampanje za Brexit: "Napuštanje EU-a 31. listopada je upitno"

Vođa kampanje za Brexit: "Napuštanje EU-a 31. listopada je upitno"
Foto: EPA

DATUM britanskog napuštanja Europske unije ponovno će biti pomaknut zato što će parlament odbiti Johnsonov pokušaj sklapanja novog sporazuma s EU-om, rekao je vođa stranke Brexit Nigel Farage.

Farage, vođa kampanje za Brexit, rekao je da je napuštanje EU-a 31. listopada sada upitno jer se politička elita u Londonu dogovara s EU-om da prevari volju birača, koji su 2016. na referendumu odlučili napustiti EU.

Smatra da su u Velikoj Britaniji najveće podjele još od 17. stoljeća

Farage je kazao da u Velikoj Britaniji vladaju najveće podjele još od Engleskog građanskog rata iz 17. stoljeća i da Johnson riskira uništenje Konzervativne stranke jer želi ponovno oživiti propali sporazum s EU-om njegove prethodnice Therese May.

"Na EU summitu 17. i 18. listopada dobit će nešto od EU-a i Boris će to predstaviti parlamentu prije 31. listopada i, pretpostavljam, sporazum neće proći", rekao je Farage u intervjuu za Reuters.

"Dakle, mi nećemo izaći 31. listopada i onda smo zbilja u neistraženim vodama - hoće li parlament nametnuti novi referendum ili ćemo imati izbore, zbilja ne znam", rekao je Farage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara