Vođa opasne mafijaške skupine iz Zrenjanina uhićen u Peruu, traži ga 25 zemalja

Vođa opasne mafijaške skupine iz Zrenjanina uhićen u Peruu, traži ga 25 zemalja

Screenshot: YouTube

VOĐA mafijaške skupine pod nazivom Amerika, 57-godišnji Zoran Jakšić iz Zrenjanina uhićen je u Peruu zbog krijumčarenja droge i više ubojstava, prenosi lokalni mediji. Uhićen je u trenutku kad je krivotvorenim dokumentima pokušao iz Peura prijeći i Ekvador. Agenti DEA-e uhitili su ga na granici, nakon čega je zrakoplovom prebačen u Limu, prenosi Blic.

Jakšić je čak deset puta mijenjao identitet. Za njim traga 25 zemalja, među kojima su i Njemačka, Grčka, Argentina, Australija i SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sumnja se da se radi o osobi koja financira skupinu krijumčara droge koja odlazi za Europu, a kriminalne veze, osim u Peruu ima i u Meksiku i SAD-u", rekao je šef peruanske Direkcije za borbu protiv droge Louis Patoha.

Jakšić slovi za jednog od vođa balkanske mafijaške skupine "Amerika", koja je devedesetih godina u Beogradu potisnula poznati voždovački klan. Pod svjetla reflektora policije skupina je dospjela 1997. godine kada je na još uvijek nepoznat način nestao njezin osnivač, Vojislav Raičević, poznati kao Voja Amerikanac.

Prema policijskim dosjeima "Amerika" se povezuje s više od 20 ubojstava u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Italiji, Mađarskoj te zemljama bivše SFRJ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara