Vođa "zemunskog klana" pomoću hrvatske putovnice skrivao novac u Švicarskoj?

Vođa "zemunskog klana" pomoću hrvatske putovnice skrivao novac u Švicarskoj?

DUŠANA SPASOJEVIĆA, nekadašnjeg vođu "zemunskog klana", srpski su mediji prozvali "najbogatijim mrtvacem". Naime, prema pisanju Kurira, otkriveno je kako je Spasojević, koristeći hrvatsku putovnicu Zorana Vukojevića Vuka, svog tadašnjeg šefa osiguranja, novac spremao na tajne račune u Švicarskoj.

Pozivajući se na neimenovani policijski izvor, koji radi na slučaju ubojstva srpskog premijera Zorana Đinđića, taj je beogradski tabloid objavio kako je Spasojević koristio Vukovu putovnicu, sa zamijenjenom fotografijom te kako je na tajne račune u Švicarskoj pohranio između osam i 10 milijuna eura. Navodno su upravo novac na tajnim računima i "iznajmljivanje" putovnice, naposljetku Vuka stajali života.

Smaknut jer je "previše znao"?

Naime, Vuk je 3. lipnja 2006. godine brutalno ubijen. Napadači su ga u gluho doba noći, oko 3 sata, sačekali ispred njegova doma, kad se vraćao kući. Istog je dana, oko 16 sati, njegov leš pronađen u grmlju pokraj autoceste Beograd-Šid. Vukojeviću je donji dio tijela, do pojasa, bio gol, a gornji dio tijela je bio spaljen i potpuno je pougljenio. Ruke su mu bile vezane lisicama, a utvrđeno je kako je prije smrti bio izložen stravičnom zlostavljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste je noći ubijen još jedan pripadnik "zemunskog klana" - Zoran Pović Pova. Kod njega su pronađeni Vukova osobna iskaznica i vozačka dozvola, ali ne i putovnica. Vuk je, naime, hrvatsku putovnicu posjedovao, jer je rođen u Novoj Gradišci. Inače je bio policajac po zanimanju, a u Zemunu je imao stalno prebivalište. Od 1999. godine je radio kao šef osiguranja svog kuma Dušana Spasojevića Šiptara.

"Prema Vukovim izjavama, njemu je jednom Spasojević u prolazu čak i dobacio: `E, moj Vuče, ti i ne znaš da si jedan od najbogatijih Srba!`, očigledno aludirajući na to da je uz pomoć njegove hrvatske putovnice polagao novac u švicarske banke. Pa, svi su oni imali lažne hrvatske putovnice, a samo su Legijinu prikazivali na televiziji", naveo je neimenovani izvor Kurira, dodajući kako su Vukovi problemi počeli kad je odlučio napustiti "zemunski klan" te započeti novi život. Kako je "previše znao", vođa klana ga se navodno odlučio riješiti.

I.M.
Foto: Kurir

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara