Vođa komunističkog kulta iz Londona preko trideset godina zlostavljao i silovao svoje sljedbenice

Vođa komunističkog kulta iz Londona preko trideset godina zlostavljao i silovao svoje sljedbenice

Screenshot: YouTube

VOĐA maoističkog kulta u Velikoj Britaniji, osuđen za silovanja i fizička zlostavljanja svojih sljedbenica i držanje u zatočeništvu vlastite kćerke više od 30 godina, počeo je služiti kaznu od 23 godine zatvora.

Aravindan Balakrishnan (75), poznat kao drug Bala, seksualno je ponižavao te fizički i psihički zlostavljao žene koje je držao pod kontrolom. Tužitelji kažu da je svoju komunističku komunu na jugu Londona pretvorio u osobni kult sa sljedbenicima koji su vjerovali da je božanstvo.

Njegova kćerka Katy Morgan-Davies, koju je rodila jedna od sljedbenica, također je zlostavljana, kuću je napuštala jako rijetko i nikada nije išla u školu, igrala se s prijateljima ili išla k liječniku.

"Volio je nasilje i totalitarnu diktaturu. Želio je biti takav, poput Staljina, Maoa ili Pol Pota", rekla je Katy televiziji Sky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Balakrishnan, niski, sijedi starac s naočalama, odbacio je sve optužbe, ali ga je sud u Londonu u prosincu prošle godine proglasio krivim za zločine koji su trajali 34 godine, uključujući okrutnost prema djeci, nezakonito lišavanje slobode, silovanje i nepriličan napad.

Sedamdesetih godina počeo je kao karizmatični vođa komunističke skupine u južnom Londonu nazvan Radnički institut, koji je promicao učenje Maoa Zedonga, utemeljitelja komunističke moderne Kine.

No, kako je vrijeme odmicalo, broj pripadnika se smanjivao, muškarci su otjerani, a preostalim ženama je mozak toliko "isprao" da su počele vjerovati da je Balakrishnan svemoćan.

Prijetio im je navodnim strojem za kontrolu uma, koji je nazvao "Jackie", akronim za Jehova (Jahve), Allah (Allah), Christ (Krist), Krishna (Krišna) i Immortal Easwaran (Besmrtni Easwaran, indijski učitelj meditacije).

Javnost je za taj slučaj saznala kada je Katy, tada tridesetgodišnjakinja, pobjegla 2013., oboljela od dijabetesa i kroničnog postraumatskog stresa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara