Vodstvo SDP-a razgovaralo s vodstvom pulskog ogranka stranke

PREDSJEDNIK pulskog SDP-a Livio Bolković večeras je nakon sastanka s potpredsjednikom stranke Matom Arlović i članom Predsjedništva Slavkom Linićem u Puli novinarima izjavio kako pulski SDP ima potpunu autonomiju što se tiče njegova statusa u gradskoj vladajućoj koalicijskoj vlasti.

U Puli je na vlasti koalicija SDP-a, IDF-a, HDZ-a te bivših članova IDS-a i bivših članova Nezavisne liste Loredane Štok.

"Niti jednog trenutka vrh stranke nije zatražio od nas da se remeti međusobna koalicija u Puli i nikada nije bilo nikakvih uplitanja u funkcioniranju koalicije", kazao je Bolković, opovrgnuvši time medijska nagađanja kako je na pulski SDP bilo pritisaka da iziđe iz koalicije s IDF-om.

Potpredsjednik stranke Mato Arlović istaknuo je da su sve SDP-ove organizacije, i na lokalnoj i na regionalnoj razini, autonomne te da sukladno programu mogu ući u različite koalicije osim u koaliciju s HDZ-om, HSP-om i ostalim strankama desnice.

"Naša organizacija u Puli sudjeluje u koalicijskoj vlasti i želimo da ona što kvalitetnije odradi svoj dio posla, a sve u interesu građana Pule", ustvrdio je Arlović.

Odgovarajući na pitanje novinara što bi SDP učinio ako bi IDS uvjetovao buduću eventualnu suradnju, odnosno koaliciju na državnoj razini nakon idućih parlamentarnih izbora izlaskom SDP-a iz pulske koalicije, Arlović je kazao kako je SDP stranka koja ne dozvoljava da ju se ucjenjuje niti da ona bilo koju drugu stranku ucjenjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik pulskog SDP-a Livio Bolković izvijestio je novinare kako se na sastanku raspravljalo i o suradnji odnosno mogućoj koaliciji s IDS-om u toj (osmoj) izbornoj jedinici, te kako je dogovoreno da će SDP Pule poduprijeti svaku odluku vrha stranke, jer se radi o parlamentarnim, a ne o lokalnim izborima.

Odgovarajući na novinarsko pitanje je li na sastanku bilo govora o projektu Brijuni Rivijera te o ulaganju Izraelaca u pulsku Zračnu luku Bolković je kazao kako su te teme "dotaknute, ali se o njima nije detaljno raspravljalo".

"Oko tih projekata dogovoreno je da ćemo za desetak dana obaviti unutarstranačke razgovore te vrlo vjerojatno razgovore i u hrvatskoj Vladi. Grad Pula, kao jedna od zainteresiranih strana, poslat će Vladi službeni zahtjev i tražiti prijem kod potpredsjednika Slavka Linića", zaključio je Livio Bolković.

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara