Vojislav Šešelj iz Haaga angažirao "zemunce" da likvidiraju Tomislava Nikolića

Tekst: L.J.
Foto: Ilustracija (AFP)

VOJISLAV ŠEŠELJ, predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS), naredio je Luki Bojoviću likvidaciju lidera Srpske napredne stranke i svog glavnog političkog protivnika Tomislava Nikolića, piše srpski Blic prema informacijama koje su jučer otkrile srpske službe sigurnosti. Šešelj je likvidaciju Nikolića naredio iz haškog pritvora, a atentat je naložen Luki Bojoviću koji je navodno već pripremio ekipu za izvršenje zločina.

Glavnu ulogu u organizaciji ubojstva trebao je imati Miloš Simović, odbjegli pripadnik zemunskog klana koji je uhićen 11. lipnja, dva dana nakon što je hicima iz pištolja ranio Sretka Kalinića, s kojim se skrivao posljednjih sedam godina. Još nije poznato preko koga je Šešelj prenio naređenje o likvidaciji Nikolića, a prvi podaci govore da su angažirani izvršitelji već imali pripremljen plan, logistiku i naoružanje.

Veza između Šešelja i Bojovića navodno potječe još iz kontakata koje je prije ubojstva srpskog premijera Đinđića 12. ožujka 2003. predsjednik radikala imao s vođama zemunskog klana Dušanom Spasojevićem i Miletom Lukovićem. Šešeljevo ime našlo se i na prvoj kaznenoj prijavi koju je policija podnijela zbog ubojstva premijera. Prijava protiv Šešelja koji je već bio u Haagu kasnije je odbačena. 

Luka Bojović u međuvremenu preuzima "zemunski klan" te postaje jatak odbjeglih "zemunaca", glavni logističar u njihovom kriminalnom djelovanju koje je u zadnjih sedam godina za posljedicu imalo više od 20 ubojstava. Luka Bojović iz Srbije je pobjegao odmah nakon što je Sretko Kalinić, čije je ubojstvo također naredio Milošu Simoviću, preživio pucnjavu u Zagrebu 8. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara