Vojković podnio kaznenu prijavu protiv Kosora zbog prijetećih SMS-ova

Vojković podnio kaznenu prijavu protiv Kosora zbog prijetećih SMS-ova

Tekst: J.Š.
Foto: Damjan Tadić (Cropix)

SAPUNICA između šefa Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića i predsjednika HSLS-a Darinka Kosora mogla bi dobiti i sudski epilog. Vojković je, naime, podnio kaznenu prijavu protiv Kosora jer mu je ovaj preko SMS poruka proteklih mjeseci slao poruke prijetećeg sadržaja. "Upravo su mi dali papire za tvoj poligraf, nemoj me tjerati na reakciju", sadržaj je jedne od poruka poslane 29. siječnja, koju je šef HSLS-a uputio svome stranačkom kolegi Vojkoviću.

Šef Uprave CO-a, koji će tu funkciju izvršavati vjerojatno još samo dva dana, poruku je shvatio kao prijetnju te odmah angažirao odvjetnike Antu Madunića i Matu Matića. Kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu, a o svemu je obaviještena i policija.

Vojković sutra leti iz stranke, preksutra iz CO-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek je nejasno zbog čega se doista Darinko Kosor obračunava s Hrvojem Vojkovićem. Radi se o dvojici kumova i prijatelja čiji se odnos zakomplicirao dolaskom Kosora na čelo liberala. Otada traje neprekidan rat između predsjednika i potpredsjednika te stranke. Prividno primirje dogodilo se prije tjedan dana na sjednici Predsjedništva stranke, kada je izgledalo da su dvojica uspjela ispraviti krivine u svom odnosu. Vojković je tom prilikom izjavio kako nije bilo nikakvih sukoba između njega i predsjednika stranke Darinka Kosora.

Do novog obrata došlo je prije nekoliko dana, kada je procurila informacija iz stranke kako se Vojkoviću sprema suspenzija. Vojković se nakon svega očitovao priopćenjem u kojem je ustvrdio kako ga šef stranke želi maknuti s čela Croatia osiguranja kako bi unutar tvrtke uspostavio svoju kontrolu.

No, za Vojkovića je politička budućnost u HSLS-u definitivno završila. Kako se najavljuje, nekad mladi lav te stranke postao je kamen spoticanja, a sutra će njegovu sudbinu u stranci zapečatiti i Središnje vijeće HSLS-a. Dan kasnije Vlada će ga razriješiti i dužnosti predsjednika Uprave Croatia osiguranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara