Vojnić: Deložiran 86-godišnjak, kuća vraćena vlasnici

NAKON nekoliko pokušaja deložacije danas je uz pomoć policije 86-godišnji Josip Vuković iz Banja Luke napustio kuću u Vojišnici kod Vojnića u koju se vratila vlasnica Dragica Karamarković.

Dragica Karamarković je podnijela zahtjev za povrat imovine u siječnju 1999., a pravomoćnu sudsku presudu ima još iz srpnja 2001.

Privremeni korisnik Josip Vuković dosad nije želio napustiti kuću jer, kako je rekao, svojim dvjema ne može ni prići, a kamoli useliti, pa su policajci morali silom izvesti 86-godišnjaka, koji je smješten u jednu od kućica prognaničkog naselja Gaza u istoimenom karlovačkom naselju.

Dragica Karamarković je godinama uz pomoć Odbora za ljudska prava Karlovac sudskim putem godinama pokušavala iseliti Vukovića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica tog odbora Jelka Glumičić je na konferenciji za novinare u Karlovcu, unatoč današnjem pozitivnom ishodu, izjavila da će ponovno uputiti prosvjedno pismo ministrici pravosuđa Vesni Škare-Ožbolt u kojem traži smjenu predsjednice Općinskog suda u Vojniću Vesne Gračan zbog, kako je ustvrdila, "učestalog i sustavnog opstruiranja svih slučajeva povrata imovine".

Napomenula je da karlovački Odbor za ljudska prava o svemu ima i dokumentaciju jer u suradnji s UNHCR-om pruža pravnu pomoć i zastupa na sudu povratnike u postupku povrata privatne imovine.

(Hina) xvh/xbdj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara