Vojnić: Deložiran 86-godišnjak, kuća vraćena vlasnici

NAKON nekoliko pokušaja deložacije danas je uz pomoć policije 86-godišnji Josip Vuković iz Banja Luke napustio kuću u Vojišnici kod Vojnića u koju se vratila vlasnica Dragica Karamarković.

Dragica Karamarković je podnijela zahtjev za povrat imovine u siječnju 1999., a pravomoćnu sudsku presudu ima još iz srpnja 2001.

Privremeni korisnik Josip Vuković dosad nije želio napustiti kuću jer, kako je rekao, svojim dvjema ne može ni prići, a kamoli useliti, pa su policajci morali silom izvesti 86-godišnjaka, koji je smješten u jednu od kućica prognaničkog naselja Gaza u istoimenom karlovačkom naselju.

Dragica Karamarković je godinama uz pomoć Odbora za ljudska prava Karlovac sudskim putem godinama pokušavala iseliti Vukovića.

Predsjednica tog odbora Jelka Glumičić je na konferenciji za novinare u Karlovcu, unatoč današnjem pozitivnom ishodu, izjavila da će ponovno uputiti prosvjedno pismo ministrici pravosuđa Vesni Škare-Ožbolt u kojem traži smjenu predsjednice Općinskog suda u Vojniću Vesne Gračan zbog, kako je ustvrdila, "učestalog i sustavnog opstruiranja svih slučajeva povrata imovine".

Napomenula je da karlovački Odbor za ljudska prava o svemu ima i dokumentaciju jer u suradnji s UNHCR-om pruža pravnu pomoć i zastupa na sudu povratnike u postupku povrata privatne imovine.

(Hina) xvh/xbdj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara