Vojnici iz Konga osuđeni na doživotni zatvor: "Silovali su djecu da bi dobili natprirodne moći"

Vojnici iz Konga osuđeni na doživotni zatvor: "Silovali su djecu da bi dobili natprirodne moći"
Screenshot: YouTube
 
JEDANAESTORICA pripadnika Isusove vojske iz Konga osuđena su u srijedu na doživotni zatvor zbog masovnog silovanja malih djevojčica i beba između 2013. i 2016. godine.
 
Borci paravojne postrojbe Djeshi ya Yesu, odnosno Isusove vojske, silovali su djevojčice jer im je "duhovni savjetnik rekao da će dobiti nadnaravne moći od djevičanske krvi", izjavili su tužitelji na sudu.
 
Vojnici su optuženi za silovanje najmanje 37 djevojčica, među kojima je jedna imala 18 mjeseci, pokraj sela Kavumua u razdoblju između 2013. i 2016. godine. 
 
"Duhovni savjetnik": Silovanje vrlo mlade djece daje zaštitu od neprijatelja
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Vođa postrojbe Frederic Batumike zaposlio je "duhovnog savjetnika" koji je borcima rekao da će silovanjem vrlo mlade djece dobiti "mističnu zaštitu protiv svojih neprijatelja", naveli su tužitelji.
 
Isusova vojska također je optužena za ubojstva i sudjelovanje u ilegalnoj trgovini oružjem. Sud je zaključio da su počinili zločine protiv čovječnosti i odredio naknadu od 5000 dolara svakoj od žrtava silovanja te 15.000 dolara obiteljima muškaraca koje su vojnici ubili.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Kongo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Kongo.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara