vojno hodočašće u lourdes počelo svečanom misom

Jedanaesto hodočašće u Lourdes pripadnika Hrvatske vojske i policije, vatrogasaca i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata počelo je danas svečanim euharistijskim slavljem koje je u zagrebačkoj katedrali predvodio vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac. L

Na početku misnog slavlja vojni ordinarij pozdravio je sve sudionike hodočašća rekavši da se njime nastavlja tradicija međunarodnog vojnog hodočašća u Lourdes, održanog prvi put prije 45 godina.

"Želja je hodočasnika pokazati da smo narod vjere i kulture, da imamo vojsku i policiju kojoj je na srcu dobro mira", rekao je u propovijedi biskup Jezerinac.

"Svatko od nas svjestan je da na ovom hodočašću ne predstavlja samo Hrvatsku vojsku i policiju, nego cijeli hrvatski narod i našu domovinu", istaknuo je u propovijedi vojni ordinarij.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četrdeset petom međunarodnom vojnom hodočašću u Lourdes iz Hrvatske će se pridružiti oko 700 pripadnika vojske, policije, vatrogasaca i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a ispraćaju hodočasnika bit će nazočna i ministrica obrane Željka Antunović.

Oni će hodočašće završiti 20. svibnja zahvalom u zagrebačkoj katedrali.

(Hina) ta jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara