VOJSKA SPASA - ON LINE

Američka Vojska spasa Božićno vrijeme darivanja pokušava iskoristiti da i preko Interneta dobije što više donacija za one manje sretne u prebogatoj Americi.

Sedma po veličini američka humanitarna organizacija eksperimentira sa svojom web stranicom kako bi prodrla na online ´humanitarno tržište´ koje je američkim humanitarcima 2001. donijelo 96 milijuna dolara.

Vojska spasa otvaranjem svoje stranice www.ring2help.org istodobno se nastoji odhrvati trendu opadanja količine novca koju su Amerikanci spremni izdvojiti za one kojima je potreban.

Crveni kotlići Vojske spasa će odsada stajati ne samo, kao do sada, ispred robnih kuća i samoposluga već i u virtualnom prostoru Interneta. Ovom modernizacijom organizacija se želi približiti mlađoj generaciji kojoj je osobno računalo postalo isto što i telefon, a cyberspace Interneta blizak koliko i mobitel u džepu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupne donacije za humanitarne svrhe u SAD-u prošle su godine opale na 212 milijardi dolara od kojih su 161 milijardu uplatili pojedinci. Vojska spasa i druge američke humanirane organizacije ove godine predviđaju manje donacija u prosincu u kojem se obično od pojedinaca prikupi najviše.

U situaciji kada opadaju prilozi, a raste broj potrebitih izlaskom na Internet Vojska spasa se pokušava odhrvati i sve većoj konkurenciji u ovom poslu. Od 1996. u SAD-u se pojavilo 22.000 novih humanitarnih organizacija i njihov broj i dalje raste, a da nije praćen povećanjem brojem donatora.

Kako se procjenjuje oko 89 posto Amerikanaca daruje u humanitarne svrhe. Osim što tako pokazuju ljubav i sućut prema drugim ljudskim bićima usput, ali ne manje važno, ostvare i smanjenje poreza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara