Vojvodina: Predsjednik HNV-a poziva Hrvate na izbore

PREDSJEDNIK Hrvatskoga nacionalnog vijeća Josip Ivanović pozvao je Hrvate koji su nekada i koji sada žive u Srbiji da u što većem broju iziđu na skorašnje parlamentarne izbore i svoj glas daju Koaliciji "Zajedno za toleranciju".

Ističući kako su se toj koaliciji pridružile i dvije hrvatske stranke - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Hrvatski narodni savez, Ivanović navodi da će uspjeh te koalicije značiti da će vojvođanski Hrvati najzad imati zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

"Naravno, to će se ostvariti ukoliko dovoljan broj Hrvata iz Vojvodine izađe na izbore i podrži ovu listu", konstatirao je predsjednik HNV-a, i dodao kako tome mogu pridonijeti i državljani Srbije i Crne Gore koji trenutačno žive u drugim državama, a koji će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana doći u zavičaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koaliciju "Zajedno za toleranciju" čine Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i stranke mađarske i bošnjačke nacionalne manjine.

Dvije hrvatske stranke Koaliciji su se pridružile prije tri tjedna i imaju jednog predstavnika među 12 prvoplasiranih na izbornoj listi. Kako bi prešla izborni cenzus od 5 posto Koalicija mora dobiti blizu 200.000 glasova.

Izbori za srbijanski parlament bit će održani 28. prosinca.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara