Volkswagen obustavio proizvodnju u Alžiru zbog političke krize

Volkswagen obustavio proizvodnju u Alžiru zbog političke krize
Ilustracija: EPA

NJEMAČKI proizvođač automobila Volkswagen (VW) objavio je danas da je obustavio proizvodnju u tvornici u Alžiru zbog političke krize, a procjenjuje i da će mu trebati više vremena za odluku o gradnji nove tvornice u Turskoj.

VW posluje u Alžiru od 2016. godine preko zajedničkog projekta s lokalnim partnerom Sovacom. Prošle je godine u njihovoj tvornici montirano oko 50 tisuća automobila.

Proizvodnja u tom pogonu obustavljena je zbog istrage o mogućoj korupciji koja je obuhvatila i direktora Sovaca Murada Oulmija. VW je obustavio i isporuke alžirskom partneru.

Alžir je posljednjih dana poprište masovnih prosvjeda i uhićenja

Alžir je u proteklim mjesecima bio poprište masovnih prosvjeda protiv političkog vodstva. U proteklim danima policija je uhitila niz aktivista, ali i pripadnika poslovne elite.

Prosvjedi i nemiri obilježili su i jučerašnje predsjedničke izbore. Prosvjednici optužuju vojsku za izbornu manipulaciju, a iskazi nezadovoljstva usmjereni su i protiv pripadnika elite, navodi dpa.

U VW-u očekuju i da će im trebati više vremena za donošenje odluke o novoj tvornici u Turskoj.

VW je u listopadu odgodio odluku o gradnji nove tvornice u blizini Izmira

Konačna procjena ulaganja bit će donesena najranije sredinom prvog tromjesečja iduće godine, kazali su za dpa neimenovani izvori u kompaniji.

VW je u listopadu odgodio odluku o gradnji nove tvornice u blizini Izmira zbog turske vojne ofenzive u Siriji, podsjeća njemačka agencija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara