"Vozač autobusa optužen za smrt triju putnica sa 100 kilometara na sat pokušao savladati zavoj"

"Vozač autobusa optužen za smrt triju putnica sa 100 kilometara na sat pokušao savladati zavoj"

DANAS je svjedočenjem vještaka prometne struke Dubravka Heinricha i vještaka sudske medicine i kriminalistike Josip Škavića nastavljeno suđenje vozaču autobusa Dušku Olivariju, optuženom za prevrtanje autobusa 10. kolovoza prošle godine u Karlovcu te za smrt tri putnice i teško ranjavanje 12 putnika, javlja Radio Mrežnica.

Vozač je "uz poštivanje znakova imao mogućnost uspostaviti brzinu kojom bi na siguran način savladao zavoj", rekao je Heinrich i dodao da je vozač imao postavljene putokaze i svjetlosne signale duž 1540 metara, koji su upozoravali na smanjenje brzine postepeno sa 130, pa sve do 40 kilometara na sat.

"Međutim, svega četiri ili pet sekundi prije skretanja, Olivari je sa 100 kilometara na sat pokušao savladati zavoj, u čemu nije uspio, te je do prevrtanja došlo pri brzini od 71 kilometar na sat", zaključio je Heinrich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O uzročno-posljedičnim vezama ozljeda Zdravke Nedjeljković, koja je zadobila ozljede u prometnoj nesreći i koje se šest dana kasnije rezultirale smrću, svjedočio je vještak Škavić. Nedjeljković je od 12. do 13. kolovoza bila smještena u karlovačkoj bolnici s višestrukim prijelomom rebara, gdje joj je stanje bilo uredno, no na zahtjev njene obitelji, prebačena je u Niš.

Medicinskom dokumentacijom potvrđeno je da je do komplikacija došlo kasnije te da je uzrok smrti bila gnojna upala potrbušnice.

B.V.
Foto: Cropress

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara