Vozač iz BiH 20 minuta vozio autocestom A1 u krivom smjeru i izazvao nesreću s dvoje poginulih

DVIJE osobe su poginule, a dvije su teško ozlijeđene u frontalnom sudaru do kojeg je oko 11.35 sati došlo na autocesti A1 kod čvora Bisko, izvijestila je splitska policija. Autocesta je zbog nesreće bila zatvorena od Biska do Blata na Cetini.

Frontalni sudar na 397. kilometru autoceste je izazvao vozač Golfa 4 bosanskohercegovačkih oznaka, kojeg su dvadeset minuta prije nesreće upozoravali da vozi u krivom smjeru.

Oko 11.15 sati prva ga je na krivoj strani autoceste kod Zagvozda "za dlaku" izbjegla vozačica na putu prema Dubrovniku. Nazvala je Centar 112, koji je izvijestio Hrvatske autoceste te podigao na noge ekipe Hitne pomoći u Dugopolju i Zagvozdu.

U krivom smjeru vozili čak 60 kilometara?

Uslijedio je niz dojava Centru 112. Ljudi su se javljali šokirani vozačem Golfa, koji je očito bio u nekom svom filmu. Ni svjetlosna, ni zvučna upozorenja nisu dala rezultata! Punih dvadeset minuta trajala je drama na autocesti između Zagvozda i Biska, sve dok nije uslijedio kobni frontalni sudar s Audijem A5 zagrebačkih oznaka.

Vozač i suvozačica u Golfu, koji je uništen do neprepoznatljivosti, poginuli su na mjestu nesreće, dok su vozača i suvozačicu u Audiju od sigurne smrti spasili zračni jastuci i vrlo solidna konstrukcija velikog njemačkog kupea. S teškim ozljedama prebačeni su u splitski KBC. Očevid je obavio istražni sudac Stanko Grbavac.  

U Golfu su, kako neslužbeno doznajemo, poginuli majka i sin. Čini se da su na autocestu u krivom smjeru ušli još na samom početku, kod Vrgorca, u mjestu Ravča, što bi značilo da su u susret smrti vozili punih 60 kilometara! 

Dragan Miljuš
Foto: Jakov Prkić/Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara