Vozač kamiona mijenja obranu, branit će ga Horvatinčićev i Mamićev odvjetnik

Vozač kamiona mijenja obranu, branit će ga Horvatinčićev i Mamićev odvjetnik
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

VOZAČ kamiona koji je izazvao tragičnu nesreću na odmorištu autoceste A3 i usmrtio dvije djevojčice, a dvije žene teško ozlijedio, mijenja obranu.

Luka Lenić, odvjetnik koji ga je dosad branio, izgubit će punomoć, a obranu vozača Ive Filipovića preuzet će poznati odvjetnik Veljko Miljević, javlja RTL.

Obitelj je kazala kako je došlo do promjene u redovima obrane zbog sukoba interesa. Napominju da je odvjetnik Lenić u sukobu interesa jer ga je angažirao vlasnik transportne kompanije, dok obrana nastoji dokazati kako je vozilo kojim je osumnjičenik upravljao bilo neispravno. 

Podsjetimo, sinoć je objavljeno da je Filipović dva tjedna prije tragične nesreće na odmorištu, izazvao nesreću na istoj autocesti. 17. svibnja je na zaustavnom traku između Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela u pravcu Zagreba zakačio vozilo HAC-ove ophodnje jedva izbjegavši jači udar i veću nesreću.

Također se doznalo kako je večer prije tragedije zbog bolova koje je osjećao u kralježnici reagirala hitna pomoć koja mu je dala terapiju protiv bolova. Reagirala je ekipa hitne pomoći sa županjskog područja, a potom je primio blokadu, prenoćio u kabini kamiona i ujutro nastavio put do kobnog događaja u Novskoj. 

Djevojčice danas pokopane u Erdutu jedna pokraj druge

Vozaču kamiona određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Tužitelji ga terete za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće, za što mu prijeti od tri do 15 godina zatvora. Prema onome što su dosad utvrdili, 59-godišnji Filipović je na odmorište na kojem je brzina ograničena na 40 km/h uletio s 90 km/h. 

Jedna je žena nakon nesreće još životno ugrožena, a dvije tragično preminule 14-godišnje djevojčice koje su sa školom putovale na more, danas su pokopane jedna pokraj druge u Erdutu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara