Vozači u Njemačkoj snimali poginule. Policija: "Sramite se"

Vozači u Njemačkoj snimali poginule. Policija: "Sramite se"
Screenshot: Facebook

VOZAČ kamiona poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak u Njemačkoj. Kamiondžija se na autocesti A6 između Rotha i Nürnberga iz još neutvrđenih razloga zabio u kamion ispred sebe i na mjestu poginuo.

Drugi vozači htjeli snimiti mrtvog vozača

Stvorila se kolona duga nekoliko kilometara u kojoj je policajac Stefan Pfeiffer primijetio nekoliko vozača kako stoje i snimaju nesreću.

"Odakle dolazite? iz Mađarske, Poljske?" pitao je Pfeiffer jednog vozača.

"Iz Češke", odgovorio mu je vozač.

"Želite vidjeti mrtve ljude i fotografirati ih? Dođite. Tamo leži. Želite ga vidjeti?" pitao je Pfeiffer vozača i poveo ga prema poginulom šoferu kamiona.

Vozač mu je zatim rekao da ne želi vidjeti mrtvog vozača.

"Zašto onda slikate? Ako želite, možete ga pozdraviti. Sada morate platiti 128 eura jer ste fotografirali mjesto nesreće. Sramite se", rekao je Pfeiffer vozaču i zatražio ga dokumente. Zatim je na isti način kaznio i drugog vozača.

Ista scena nakon dva dana

No isto se ponovilo u četvrtak. Između Weiterstadta i Langen-Mörfeldena 19-godišnjak je pretjecao i udario u dva vozila koja su stajala na kraju kolone.

Automobil koji je vozio mladić se zapalio i izgorio. Šestero ljudi završilo je u bolnici.

"Kako biste se vi osjećali da sjedite ozlijeđeni u automobilu i da vas netko snima? Želiš li obitelji osobe koja je skoro izgorjela u vozilu reći što se dogodilo s vozačem? Ne, to nitko ne želi. Želi li njegova obitelj saznati s društvenih mreža što mu se dogodilo? Ne, ne želi", rekao je policajac jednom vozaču.

"Želiš fotografirati? Želiš i tu unutra sjediti? Želiš li to? Treba li tvoj šef tu fotografiju da bi ti povjerovao? Treba li tvoja obitelj tu fotografiju da bi ti vjerovala da si zapeo u gužvi?" bio je bijesan policajac, a vozač se rasplakao.

"Bit će snimljeno dosta službenih fotografija, ne morate vi snimati privatne", rekao je policajac drugom vozaču.

Osim snimanja nesreće, vozači nisu napravili dovoljno širok prolaz za vozila hitnih službi pa je kasnilo spašavanje unesrećenih, piše njemački Hessenschau.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara