VRANKOVIĆ PRIMIO ČELNIKE RUSKO-HRVATSKOG POSLOVNOG KLUBA

Državni tajnik za gospodarstvo u ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković primio je u četvrtak predsjednika Ruskohrvatskog poslovnog kluba Josipa Eterovića i potpredsjednika Aleksandra Dondukova, priopćilo je ministarstvo. L

Unapređenje gospodarskih odnosa dviju zemalja, što bolje povezivanje hrvatskih i ruskih tvrtki kroz djelovanje Rusko-hrvatskog poslovnog kluba te konkretni projekti bili su teme današnjeg razgovora, dodaje se u priopćenju.

Rusko-hrvatski poslovni klub, koji danas broji 90 članova, osnovan je u siječnju ove godine s ciljem unaprjeđivanja gospodarske suradnje između dviju zemalja te olakšavanja nastupa hrvatskih tvrtki na velikom, zahtjevnom ruskom tržištu, u siječnju ove godine, navodi se u priopćenju.

Vranković je izaslanstvo upoznao s gospodarskim prilikama u Hrvatskoj te iznio temeljne smjernice gospodarske politike hrvatske Vlade, istaknuvši kako je jedan od njezinih gospodarskih prioriteta poticanje izvoza te stranih ulaganja.

Kako stoji u priopćenju, razgovaralo se i o konkretnim projektima: osnivanju slobodne zone, izgradnji međunarodne zračne luke, organizaciji europskog centra za gašenje požara na otoku Hvaru, a razgovaralo se i o projektu hrvatsko-rusko-talijanskog konzorcija "PRIMA GRUPE" iz Lombardije.

Dondukov je istaknuo značaj ostvarenja navedenih projekata u razvoju gospodarske suradnje osobito na području turizma i hotelijerstva, dodaje se u priopćenju.

Prema Vrankovićevim riječima, kako se navodi u priopćenju, Rusko-hrvatski poslovni klub imat će punu potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

(Hina) xpp/xbis ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara