Vrdoljak poručio da HNS ne odustaje od borbe za bolje obrazovanje, nikad i ni pod koju cijenu

Vrdoljak poručio da HNS ne odustaje od borbe za bolje obrazovanje, nikad i ni pod koju cijenu

Ilustracija: Hina/Facebook (Fotografija ne prikazuje događaje iz teksta)

PREDSJEDNIK HNS-a Ivan Vrdoljak poručio je kako njegova stranka neće odustati od borbe za bolje obrazovanje, izrazivši optimizam da će s partnerima u vladi i po pitanju obrazovanja doći do najboljeg mogućeg rješenja.

"HNS neće odstupiti od borbe za bolje obrazovanje i od borbe za Školu za život, nikada i ni pod koju cijenu", napisao je Vrdoljak na svom Facebook profilu, vezano uz prijepore između HDZ-a i HNS-a oko izbora voditelja Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme.

Vrdoljak ponovio da su zbog reforme obrazovanja ušli u vladu

Napomenuo je kako je HNS prvi put u hrvatskoj povijesti omogućio struci koju predvodi znanstvenica i profesorica te ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, da u potpunosti provede obrazovnu reformu. Njoj i njenom stručnom timu, naveo je, dali su politički okvir da napravi najbolji mogući posao, jer samo sinergija politike i struke može iznijeti reformu do kraja.

Istaknuo je kako na reformi obrazovanja radi na stotine i stotine stručnjaka i učitelja u stručnim radnim skupinama i nadležnim agencijama, dodavši kako je to velikim, možda i najvažnijim dijelom i njihova reforma te im  tome zahvaljuje.

Vrdoljak je ponovio kako je HNS zbog obrazovne reforme i ušao u vladu s HDZ-om te su zbog te odluke "dobili i batine", što su, kaže, njihovi birači i građani razumjeli, ali im izostanak reformi "neće oprostiti".

Vrdoljak se nada da će se oko obrazovanja pronaći najbolje moguće rješenje

Vezano uz stabilnost koalicije podsjetio je i da su s HDZ-om u vladi imali različita mišljenja oko Obiteljskog zakona, pa su pristojnom i argumentiranom politikom pronašli najbolje moguće rješenje, a imali su drugačije poglede i oko Istanbulske konvencije, pa je pronađeno najbolje moguće rješenje.

Smatra kako Hrvatska napokon pokazuje političku širinu i kompromisima dolazi do sve većih demokratskih standarda, te djeluje u najboljem interesu građana.

"I zato sam optimističan da će i po pitanju obrazovanja doći do najboljeg mogućeg rješenja. Reforma obrazovanja nadomak je provedbe u školama. Činjenice demantiraju sve one koji tvrde suprotno", naveo je Vrdoljak na svom Facebook profilu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara