Vrh HSLS-a u Otočcu na izboru predsjednika lokalnog ogranka stranke

Foto: Dražen Prša

NA IZBORNOJ skupštini HSLS-a Ogranka Otočac, kojoj su nazočili predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, politička tajnica Dorica Nikolić i predsjednik HSLS-a LSŽ Jurica Jotić izabrani su novi čelnici te stranke.

Novi je predsjednik Milan Sigurnjak, potpredsjednici Petar Brajković i Mile Jerbić, tajnica Ana Marija Rajković a rizničar Vesna Tonković. Dosadašnji predsjednik otočkog HSLS-a Boris Pavelić kazao je da je nakon istupanja HSLS-a iz koalicije s HDZ-om na državnoj razini nekoliko članova HSLS-a koji su činili dio HDZ-ove koalicije na županijskoj i gradskoj razini napustilo stranku. Istovremeno je porastao interes za učlanjenje u HSLS pa je došlo 50-ak novih članova.

Novi predsjednik Milan Sigurnjak istaknuo je da je velika šteta odlazak ključnih institucija iz grada, poput Općinskog suda Otočac koji se preselio u Gospić, a za njim će uskoro i Prekršajni sud, dodavši da sadašnja vlast to sve promatra, a da se nije ni pokušala suprotstaviti i naći rješenje.

Novi predsjednik je dosad promijenio nekoliko stranaka

Sigurnjak smatra potrebnim vratiti izgubljene ispostave, osigurati radna mjesta za mlade kadrove, pokrenuti neke stare gospodarske grane, ali i nove razvojne projekte poput oživljavanja zračnog prometa na aerodromu Otočac, novih pogona za finalne drvne proizvode, vjetrenjače i punionice vode.

Drži potrebnim gospodarstvenike osloboditi komunalnih doprinosa i drugih davanja kako bi zaposlili radnike te osnovati poduzetnička udruženja kako bi se omogućila konkurentnost domaćih poduzetnika i smanjila prevlast izvođača iz drugih gradova, a time i odljev sredstava iz Otočca.

Sigurnjak je do sada promijenio nekoliko stranaka, pa kaže da mu to nije potrebno jer može lijepo živjeti, ali da ne može prekriženih ruku gledati što se događa u Otočcu, jer pomaka itekako može biti, "ako pravi ljudi na pravim mjestima odrade što treba", poručio je Sigurnjak i pozvao članove da povuku u stranku i ostale prijatelje i rodbinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara