Vrhovni sud ponovo odlučuje o presudi protiv riječkih monstruma koji su nasmrt mučili 30-godišnjakinju

Vrhovni sud ponovo odlučuje o presudi protiv riječkih monstruma koji su nasmrt mučili 30-godišnjakinju

Tekst: Z.J.
Foto: Ilustracija

VRHOVNI sud će i drugi put odlučivati o ispravnosti presude protiv članova obitelji Lambert koji su počinili jedan od najokrutnijih zločina u Rijeci. Riječanka Anka, 67-godišnjakinja i njezin 34-godišnji sin Alen osuđeni su na 32, odnosno 30 godina zatvora zbog okrutnoga ubojstva Alenove nevjenčane supruge, 30-godišnje Tanje Brnelić.

Odvjetnice obitelji Lambert su žalbu podnijele tvrdeći da činjenično stanje nije potpuno utvrđeno. U žalbi se ističe da uočene ozljede i smrt ne govore dovoljno da su majka i sin postupili s namjerom da počine okrutno ubojstvo, prenosi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monstruozni zločin na riječkom Turniću je otkriven u svibnju 2006. godine, a presuda se temeljila isključivo na nalazu sudskoga vještaka.

Svjedoka nije bilo, žrtva nije mogla govoriti, a jedini svjedok, otac odnosno suprug osuđenih, iskoristio je blagodat nesvjedočenja. Tanja Brnelić je, prema podacima iz presude, umirala u groznim mukama u periodu od 1. do 18. svibnja kada je izdahnula. Premda je obdukcijom ustanovljeno da žrtva nije preminula nasilnim putem, vještak je iznio niz dokaza prema kojima je nesretnica bila danima zavezana za krevet, mučena, tučena, izgladnjivana, da je bila bez napitaka i da je umrla u strašnim okolnostima.

Tijekom suđenja majka i sin su poricali sve što im se stavljalo na teret, ali su materijalni dokazi bili neumoljivi. Djevojka danima nije ništa jela, niti pila, smještena je bila zatvorena u sobu bez svjetla, bila je puna modrica i dekubitalnih rana i bilo je posve razvidno za vijeće, kojim je predsjedala sutkinja Đurđa Jovanić, da su Lambertovi počinili ubojstvo na okrutan način.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara