Vrhovnik: Pristao sam ustupiti dionice "Lenca"

BIVŠI direktor brodogradilišta "Viktor Lenac" Damir Vrhovnik u današnjem priopćenju opovrgava izjave ministra gospodarstva Ljube Jurčića da nije htio ustupiti svoje dionice u Lencu za jednu kunu, ustvrdivši da time (Jurčić) na njega prebacuje krivnju za pokretanje stečaja. 

Vrhovnik u svom priopćenju tvrdi da je to laž, te navodi da je iz njegova dva prijašnja priopćenja poznato da je dionice brodogradilišta koje posjeduje na svoje ime, zajedno s bivšim suradnicima, pristao "drage volje" ustupiti, "po nalogu Vlade".

U spomenuta dva priopćenja (od 21. i 26. studenoga) Vrhovnik je navodio da se pridružuje svojim bivšim suradnicima i da će prenijeti dionice koje ima na svoje ime na onoga koga odrede banke investitori, te da je jedini njegov uvjet bio da Vlada prihvati program financijskog restrukturiranja Lenca u formi i obliku kojeg su predložile banke.

Nakon današnje sjednice Vlade, ministar Jurčić je novinare izvijestio da Vlada neće sudjelovati u daljnjem financiranju brodogradilišta te da bi ono trebalo ići u stečaj s preustrojem. Jurčić je kazao da se preustroj mogao provesti i bez stečaja da je bivši menagement svoje dionice Lenca ustupio za jednu kunu.

Vrhovnik u svom priopćenju navodi da je "Jurčiću poznato" da je današnja odluka Vlade "u suprotnosti s ekonomskom logikom i dogovorima visokih dužnosnika Vlade s bankama investitorima, a na insistiranje predsjednika Vlade Ivice Račana".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također navodi da su mu "kao menadžeru s dugogodišnjim iskustvom stručno i pravno nerazumljiva obrazloženja zbivanja u budućem stečaju Lenca koja je iznio ministar Jurčić".

Vrhovnik u priopćenju zaključuje da "iz sveg srca želi da se brodogradilište Viktor Lenac preustroji i nastavi s radom na dobrobit zaposlenih i države".

Tržište kapitala danas je reagiralo na najnovija zbivanja oko Lenca. Cijena dionica Lenca na Zagrebačkoj je burzi danas pala za 50 posto i spustila se na 10 kuna za dionicu.

(Hina) hšup/bn ds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara